Parantava Jeesus

Pyhäpäivän esittely Radio Deille 2.9.2001, 13. sunnuntai helluntaista, Veli-Matti Hynninen

Mark.7:31-37

Birgitta-kummi

Marikan ja Arton ensimmäinen lapsi Birgitta-kummin sylissä kastepäivänä 1.9.2001

Jeesuksen parantava voima yllättää meidät. Hänen tapansa kohdata ihmisiä, jakaa ihmisten elämää ja parantaa on koko elämää tervehdyttävää. Jeesus antaa anteeksi synnin, lievittää tuskan ja lahjoittaa uuden elämän. Olemme hänen tervehdyttävien voimiensa vaikutuskentässä, koska olemme osa häntä. Hänen kosketuksensa parantaa ja virvoittaa.

”Kuka voi sanoiksi pukea Herran voimateot, kuka voi häntä kyllin ylistää.” (Ps.106:2) Meidät on kutsuttu ylistämään Jumalan nimeä. Vaikka synti tukkii kiitoskanavat, kangistaa kielen ja hidastaa tahdin, Jeesus voi vapauttaa synnin turmelevasta vaikutuksesta. Jeesus itse antaa meille näkevät silmät, kuulevat korvat ja ylisytävän kielen. Koko Jeesuyksen elämä todistaa suuresta, uhrautuvasta rakkaudesta. Hädässä olevat ja heikoimmat ovat hänen silmäteränsä. Hän on lähimpänä kasikkien pienintä ja avuttominta.

Saarnatekstissä kuuro, kankeakielinen mies saa Jeesukselta avun. Kuulo palautuu ja puhe vapautuu ylistykeksi. Kun Jeesus katsoo taivaalle ja huuokaisten lausuu sanan ”Effata” (=aukene), silloin tapahtuu ihme.

Ihmeellisin ihme on se, että Jeeuksen ihmeet jatkuvat meidän aikanamme. Hän on todellisesti läsnä ja antaa parantavan sanansa kaikua maailmassa. Hän tervehdyttää sinut ja antaa itsensä sinulle voimaksi.

”Hyvin hän on kaiken tehnyt. Kuurot hän saa kuulemaan ja mykät puhumaan.”

Veli-Matti Hynninen