Jeesuksen lähettiläänä maailmassa

5.11.2000, 21. sunnuntai helluntaista, Alttarikynttilöitä kaksi, Vihreä kiturginen väri, Tekstit: 5. Moos. 31:6-8, Kol 1:9-11, Luuk.10:1-12, Virret: :424, 416, 172, 426, 419, 421, 510

Tämä kaksoispyhä painottuu kirkkaasti eiliseen pyhäinpäivänjuhlaan. Tuhannet kynttilät ovat syttyneet haudoilla ja kodeissa. On muistettu perille päässeitä, riemuitsevaa seurakuntaa ja me, taistelevana seurakuntana olemme pyytäneet uutta voimaa matkallemme. Nämä molemmat kuuluvat aina yhteen: Jumalan näkymätön maailma ja näkyvä maailma. Olemme samaa joukkoa, samaa perhettä.

Vanhastaan tämä 21.sunnuntai helluntaista tunnettiin nimellä 20. kolminaisuudenpäivän jälkeinen sunnuntai.. Sen aiheena on sana Vastuumme. Nyt uudessa järje4styksessä tälle päivälle on kaavailtu nimeksi ”Jumalan lähettiläät”.

Puhe on Jumalanvaltakunnasta. Jeesus julisti, että Jumalan valtakunta on lahja. Hän julist6aa synnit anteeksi, hänen edessään ei yksikään ole arvoton tai oikeastaan se joka on arvottomin onkin arvokkain.

Tämä pelastussanoma on Jumalan puhdasta armoa. Hän kelpuuttaa, hyväksyy, vanhurskauttaa yhteyteensä ilman ehtoja. Hän ei edellytä mitään. Evankeliumin ydin on niin suurta armoa, armahtamista että siihen loukkaannumme. Mehän haluaisimme aina asettaa jotakin Jumalan armon ja itsemme väliin. Edes jotakin. Mutta tässä onkin se kompastuskivi. Ei pidä asettaa mitään Jumalan armon väkiin. Hän armahtaa sinut. Hän ottaa vastaan sinut. Hän antaa anteeksi sinulle. Riippumatta siitä minkälainen olet ja mitä nyt tunnet tai ajattelet. Sinä olet armahdettu.

Tästä kaikille tarkoitetusta armahduksesta, ilosanomasta Jeesus lähettää meidät kertomaan toisillekin. Hän lähettää omansa maailmaan palvelemaan ja todistamaan tästä armosta. Me palvelemme ihmisiä hänen nimessään ja kuultuamme hänen armollisuuttaan.

Sinä olet Jumalan pyhä. Sinut on lähetetty olemaan Kristuksena lähimmäisellesi. Sinulla on suuri tehtävä.

Haluan vapauttaa sinut sinun iloosi palvelemaan toisia, rakastamaan ja Jeesuksen nimessä muita.

Sinä olet onniteltava koska olet armahdettu syntinen.

Radio Dei on juuri viettänyt 3-vuotsijuhliaan. Vaikka olisi kuinka nuori ja kuinka alussa, on hyvä tietää, että edessä on aina valoisampaa, parempaa. Kristityn toivo on mahtava juttu, ilon ja valon vapauttama elämä ei ole vasta sitten koettavissa vaan jo nyt. Sinä saat iloita ja kiittää kaikesta hyvästä, koska sinä olet vapautettu ihminen.

Eikös olekin ihana asia olla Jeesuksen suurlähettiläänä. ”Siunatkoon Jumala meitä, ja palvelkoon häntä kaikki maan ääret.” (Ps.67:8).

Veli-Matti Hynninen

(Radio Deille 3.11.2000)